Nyhed: Må man eller må man ikke måle ? Hvad siger reglerne ?

Der har været nogle situationer på banen og noget snak på terrassen omkring dette emne, hvilket kan være godt for at sprede viden omkring golfreglerne og for at bringe klarhed i dette spørgsmål, er svaret her :

Reglerne siger: JA – der må måles.

I de nye lokalregler tillades det at bruge afstandsmåler på banen, dette samt reglerne 16.1 (berøring af puttelinie under udmåling) og 18.6 (genplacering af bold/markør hvis de flytter sig under udmåling), gør det nu lovligt at måle afstanden til bl.a. flaget ved f.eks. brug af tommestok eller målebånd på greenen.

Så ved “nærmest hul konkurrencer” må man måle inden man putter, men husk det er stadig forbudt at træde i sin puttelinie og  trykke/presse noget ned f.eks. spiksmærker o.ligne.

Det skal lige bemærkes, at det har altid været tilladt at skridte afstanden af 🙂

Regeludvalget/Poul Bregendahl