Præsentation af en sponsor

 

Vi anbefaler:

I vores område findes 2 adresser:
Herlev hovedgade 195, 2730 Herlev

Agenavej 39 B, 2670 Greve

Klik på billedet og se mere om denne sponsors tilbud.

Se alle sponsorer her

Nyhed: Pastinak … !

Vild_pastinak

Ukrudtsplanten “Vild Pastinak” eller bare Pastinak, er meget udbredt og vi ser den desværre også i vores høje rough på banen, både langs asfaltstien og på voldene.

Planten indeholder ifølge Naturstyrelsens hjemmeside en plantegift, der hedder psoralen. Det er den samme gift, som er i kæmpe-bjørneklo, men i pastinak er den dog ikke nær så kraftig. Giften findes i hele planten, både stængel, rødder og blomster. Plantens saft kan i kombination med sollys give vabler og sår på huden, der minder om brandsår. Man kan også få pigmentelle misfarvninger i huden, der varer i månedsvis.

Hvis man får saften på sig, er det bedste derfor, at vaske området grundigt, holde huden tildækket, og skærme det mod solen et stykke tid efter. Man bør søge læge og oplyse hvilke planter man har været i kontakt til.

Pastinakken er en grov gulgrøn skærmplante, i familie med fx skvalderkål og bjørneklo. Men pastinakkens blomster er gule, hvor de fleste andre vilde skærmplanter i den danske natur har hvide blomster. Derfor er pastinakken ret nem at kende. Når man ser den stå i siden af vejen i sommerperioden, synes den meget gulgrøn, også selvom den ikke er i blomst. Desuden har den en meget furet stængel, som adskiller den fra fx. skvalderkål. Den bliver op til en meter høj og blomstrer i juli-august.

Med venlig hilsen

Greenkeeperne

 

 Tryk her for at komme tilbage.