Nyhed: Spørgsmål om at rive i en bunker ?

I weekendens åbningsmatch har der været nogle spørgsmål vedr. at rive i bunkeren, ikke om man skulle, men mere hvornår det er tilladt 😉

Hovedreglen er, at hvis man gør det alene af hensyn til omsorg for banen, så er alt næsten tilladt, og så blev man så meget klogere 🙂

Afgørelse 13-4/9 Spiller afsætter og udglatter fodspor i bunker før han slår et slag:

Spørgsmål: En spillers bold ligger i en bunker, og en rive ligger i en anden del af samme bunker. Før spilleren slår sit slag i bunkeren, henter han riven. Efter at have løftet riven udglatter spilleren de fodspor, han lige har sat, og samtidig nogle andre. Hvad er afgørelsen?

Svar: Der er ingen straf, forudsat at udglatningen alene sker pga. omsorg for banen, og at intet gøres for at overtræde Regel 13-2 med hensyn til spillerens næste slag (se Undtagelse 2 til Regel 13-4).

Hvis en spiller imidlertid jævnligt sætter og udglatter fodspor tæt på sin bold, før han slår slag fra bunkers, vil det være passende at udspørge spilleren om formålet med udglatningen.

Under sådanne omstændigheder kan udglatningen være med det formål at opnå kendskab til bunkerens beskaffenhed snarere end med det ene formål at drage omsorg for banen. Hvis det er tilfældet, overtræder spilleren Regel 13-4a for at undersøge hazardens beskaffenhed.

bane fodspor

Regeludvalget / Poul