Præsentation af en sponsor

Vi anbefaler:

Nykredit

Klik på billedet og se mere på denne sponsors hjemmeside.

Se alle sponsorer her

Nyhed: Regler der kan komme i spil ved 3 dages turneringen !

Der har været flere spørgsmål om denne spilleform og i forbindelse med den opkomne 3 dages turnering i klubben, og efterårets 2 dages turnering, kommer her lige et par highlights vedr. denne spilleform.

Greensome er en variation af foursome, idet begge spillere i parret slår ud fra teestedet og vælger den bedste bold, som spilles videre af den spiller, hvis bold ikke er valgt. herefter skiftes spillerne til at slå som i foursome.

Driver begge spillere boldene out of bounds eller tabt, må kun én spiller drive om. Partnerne bestemmer selv hvem, og vedkommende skal slå fra partnerens teested.

En sitution i 3 dages turneringen kunne være:

Partnerne Hans og Grethe spiller sammen, og slår ud på hul. 4. Hans slår bolden out of bound fra gult teested og Grethe følger kort tid efter med at slå sin out-of-bounds fra rødt teested.

Nu skal der så vælges og der er følgende muligheder: De kan vælger Hans bold og Grethe går tilbage til gult-teested for at slå en ny bold, eller de kan vælge Grethes bold og Hans slår en ny bold fra rødt-teested – når det nu er mulighederne, hvad vil Du så vælge ?

En anden situation kunne så være:

Partnerne A og B spiller begge fra gult teested, og A slår den langt op i bakken på hul 3, og B slår den ud og har en bold i spil midt på fairwayen. A siger han slår en provosorisk fordi han ikke regner med at kunne finde sin bold oppe i bakken, men må han slå en provosorisk når man har B’s bold i spil ? NEJ – Man må ikke slå en provosorisk når man har en bold i spil, B’s ligger jo flot midt på fairwayen, gør han det alligevel, så er det en ny bold og derfor 3. slaget fra tee-stedet :(, og hvis der skulle være slået en provosorisk, hvem skulle så have slået den 😉

Og så lige 3 regler der er værd at huske, så Husk at:

Straffeslag ændre ikke på spillerækkefølgen, så hvis partnerne får 2 straffeslag fordi A spille til forkert bold, så er det A der skal slå igen til den rigtige 😉

Får man byttet om på spillerækkefølgen, d.v.s. A slår 2 gange i træk, så er det vigtig at man retter fejlen inden man slår ud på næste tee-sted. Man får 2 straffeslag og B skal spille en bold man dropper så tæt på som muligt på det sted hvor A slog 2. gang. Gør man ikke det bliver man diskvalificeret! (de slag der er slået fra A’s 2 slag tæller ikke med, kun de 2 straffeslag)

Regel 14-2. Hjælp (HUSK: dette gælder under alle spilformer ;-))

b. Caddie eller partner opholder sig bag bolden. En spiller må ikke udføre et slag, medens hans caddie, hans partner eller hans partners caddie opholder sig på eller tæt ved spillelinjens eller puttelinjens forlængelse bag bolden.

Undtagelse: Der er ingen straf, hvis spillerens caddie, hans partner eller hans partners caddie utilsigtet opholder sig på eller tæt ved spillelinjens eller puttelinjens forlængelse bag bolden.

STRAF FOR OVERTRÆDELSE AF REGEL 14-1 ELLER 14-2: Hulspil – tab af hul; slagspil – to straffeslag

Greensome er en sjov spilleform, hvor man virkelig kan satse hele butikken, hvis man bare har en bold i spil og ja, det er virkelig dårlig stil/etikette at samle en bold op, som ikke er ens egen, når der er mange på banen, og især hvis den stadig ruller !

Så lige de 3 hurtige, læg turf tilbage når du har slået dit slag, riv i bunkeren efter dig og læg riven på tværs af spilleretning i bunkeren og ikke at glemme, HUSK AT RETTE NEDSLAGSMÆRKER OP 🙂

 

God fornøjelse på banen
Matchkomiteen



Tryk her for at komme tilbage.

Fri bane eller banelukning…

skaermbillede-golfbox

Vejret