Nyhed: 13. december 2019

Trettende december

Danmarks længste golfhul er ifølge golfavisen.dk’s research et par 6-hul på 644 meter på Haunstrup Golfklub ved Herning, men det har 16 unge fra Gyttegård Golfklub i hvert fald midlertidigt ændret grundigt på.

I forbindelse med en sommercamp spillede de et hul på ikke mindre end 1.660 meter fra tee til flag. De unge, der var delt i to hold og spillede bolden på skift, slog ud fra 14. tee og spillede så på langs – og lidt på tværs – uden om greens, inden de endte på greenen på hul 5.

Lederne havde på forhånd sat hullets par til 25, og det var ikke helt skævt. Vinderscoren blev nemlig 23 slag mod 24 til det tabende hold.

Så langt så godt.
Hvis vi nu ville spille det ”længste” hul i Albertslund golfklub – altså fra Herretee på hul 5 – hen over hul 4 – hen over hul 3 – hen over hul 2 – over stien og hen over hul 9 for at ende på green på hul 9.

Hvor langt ville det så blive?
Vi snakker altså ikke ren fugleflugtslinje. Spillelinjen skal lægges på fairway eller semirough.
Som en hjælp har redaktøren udregnet par til 12 – 10 slag til green og 2 putt.
Som altid i den slags usikre svar giver redaktøren 50 meter +/-.