Nyhed: 24. december 2019

Fire og tyvende december

Vi slutter årets julekalender af med et lille eventyr… på golfbanen.
(Det hele er naturligvis fiktion)
Det handler igen om regler og her gælder det så om at spille et golfhul.
Vi sætter lige scenen op:

Der er turnering på Albertslund Golfbane. Det er en slagspilsturnering.

Vi ser en gruppe spillere Thomas, Erik, Bjarne og Elvin, der er i gang med deres runde og vi følger med på hul 4.
Det er faktisk mest Thomas, vi er interesserede i at følge, da vi har hørt, at han vist ikke er helt klar over, hvad reglerne indebærer…. Eller også kan han bare ikke finde ud af at tælle sine slag sammen efter at have spillet hullet færdig. Det vil vi så hjælpe med.

Thomas teer sin bold op og slår.
Bjarne gør ham efter slaget opmærksom på, at han har teet op udenfor teestedet.
Efter nogen snak om reglerne, teer Thomas en ny bold op – indenfor teestedet og slår.

Han er dog lettere opkørt og rammer ikke bolden, men må stille sig op igen og slå – denne gang rammer han bolden.
De andre slår også deres bolde ud på det generelle område. Så er vi i gang.

Thomas finder sin bold i det lidt tykke græs – og slår den videre frem.
Bolden lander på fairway.

Thomas annoncerer højt, at nu kan de andre godt finde kikkerten frem – nu får den en ordentlig en bag-i.
Thomas rammer ikke særlig godt og bolden lander mellem buskene i højen til venstre.
Thomas går frem mod det sted, hvor han formoder bolden landede.

Han kan ikke finde den.
Han leder… og de andre hjælper ham med at lede.
De bruger alle et jern til at rode i græs og buskads.
Under søgningen rammer Thomas en bold, som ryger en meter længere op i højen. Da han kigger efter, er det hans bold.
Han samler den surt op og kaster den i retning mod, hvor den kom fra.
De andre siger til ham, at han skal droppe den ordentligt. Han samler den op igen og dropper den omkring det sted, hvor han kom til at slå til den.
Den ligger ikke godt – og han vil droppe igen. Det vil de andre ikke være med til.
Nu siger han, at han vil slå en ny bold fra det sted på fairway, hvor han kom fra.

Det gør han så. Et pænt slag der kommer godt 100 meter frem, men denne gang til højre (mod hul5).
De andre opfordrer ham til at slå en provosorisk bold. Måske er den Out of bounds. Det vil han ikke.

Da Thomas kommer frem til sin bold – er den ganske rigtig Out of bounds.
Thomas tager bolden op og dropper bolden på den rigtige side af Out of bounds.(In-bounds / det generelle område)
Han slår den ned mod søen.

De andre kommer farende og siger, at han ikke må droppe en bold, der har været Out of bounds. Han skal gå tilbage hvor han kom fra og slå en ny.
Han må nu gå den tunge vej tilbage, droppe og slå en ny bold.
Denne gang lykkes det at få bolden ned af fairway.

Thomas kommer nu frem til bolden og kan se mulighederne i at komme godt derned af.
Det næste slag havner i højen til venstre.
Igen får han opfordringer til at slå en provosorisk bold. Det vil han ikke.
De leder efter bolden i 3 – 4 minutter, men finder ikke bolden.
Efter nogen diskussion forstår Thomas, at han er nødt til at gå tilbage, hvor han slog fra sidst og slå en ny bold.
Han går tilbage. Mens han er på vej tilbage, finder de andre hans bold. Thomas jubler og vil gerne spille sin bold.
Det vil de andre ikke lade ham gøre. Han har brugt den tid, der var til at lede i – siger de.

Thomas må altså tilbage og slå så en ny bold – som triller 25 meter frem. Han slår igen og denne gang får han bedre fat og bolden ligger nu 20 meter fra søen.
Derfra slår han bolden direkte ud i søen.

Han dropper en ny bold og slår. Denne gang lander bolden i området med spilleforbud.
Thomas forstår ikke, hvad de andre fortæller om reglerne for området, men han samler den op og bliver anvist et sted, hvor han kan droppe bolden.

Det passer ham faktisk godt, for det er på den side af søen, hvor green er.

Derfra slår han den ind på green…bolden triller og triller…ned i bunkeren.
Da Thomas skal ned i bunkeren for at spille sin bold, rammer hans jern bunden af bunkeren. Det irriterer ham og han glatter sandet ud med jernet.
Nu stiller Thomas sig op til slag. Igen rører jernet sandet, bag ved bolden.

Thomas slår og miraklet sker, bolden kommer ud af bunkeren – ind på green.

Inde på green vil Thomas rense sin bold. Han løfter den og renser den. En af de andre siger, at han skal markere sin bold, før han løfter den. Thomas siger, at han holdt øje med en lille plante, som bolden lå ved – og at det var hans markering.
De placerer nu bolden der, hvor Thomas mener den tidligere lå.
Thomas putter og rammer flaget – som ingen anden spiller passer.
Derfra bruger han 2 slag på at komme i hul.

Hvilken score skal Thomas skrive på scorekortet?

Se det var et rigtigt eventyr på banen. Thomas var både træt og tørstig efter dette hul…Det var de andre sådan set også…

God jul og godt nytår til alle der er kommet hertil i Julekalenderen for 2019. Husk at sende dine svar inden årsskiftet.