Nyhed: Fantastisk nyt om handicapregulering

Fra DGU har klubben modtaget meldingen om at vi nu kan regulere EDS-runder som er gået i udlandet.

Ikke et øjeblik for tidligt har DGU erkendt at det nok er bedst at acceptere scores som er opnået i udlandet. Det har ellers heddet sig at man nok ikke kunne stole på den Course Rating og slope der blev angivet, når banerne så blev sat op til turister.
En temmelig uholdbar situation når det tidligere ikke har været et problem… og samtidig skulle det falde sammen med at de danske handicapregler netop skulle ensrettes med de europæiske. Nå al ironi til side..

Information om EGA Handicap Systemet

Ekstra Dags Scorer i udlandet.

Det er nu et år siden at det nye EGA Handicap System blev taget i brug, og DGU’s Handicap- og
Course Rating Komite har nu evalueret på forløbet og kan konstatere, at efterhånden som
medlemmer og klubberne har vænnet sig til systemet, så fungerer det ganske udmærket.

Dog er der et stort ønske om, at man kan spille Ekstra Dags Scorer (EDS) i udlandet.

Derfor er det nu besluttet, at Ekstra Dags Scorer fra udenlandske baner pr. d.d. godkendes til handicapregulering.
Det er dog et krav, at banen enten skal have en course rating og slope eller en SSS, og oplysninger
om disse skal sammen med scorekortet indleveres til hjemmeklubben for registrering.
Ligesom der skal være handicap-nøgle på hullerne.

Beregning af spillehandicap på en bane med SSS foretages således:

Handicap +(SSS-par)=spillehandicap.

På en ratet banen udenfor Europa anvendes handicappet som handicap-indeks til opslag på konverteringstabellerne, hvorved spillehandicap aflæses.

Man må stadig spille 2 EDS-runder pr. kalenderuge.

I Albertslund Golfklub følger vi naturligvis disse regler.
Alle der har scorekort med EDS-runder fra udlandet, bedes derfor sikre sig at alle oplysningerne om banen – CR og slope + oplysninger om markøren, er til stede.
Ellers vil kortet ikke blive registreret.