Nyhed: Nyt handicap system fra 1.7. 2012

Nyt handicapsystem

Som orienteret om på efterårets regionalmøder har DGU det seneste halve år haft drøftelser med EGA om det nye handicap system, der blandt andet medfører, at:

– 10-procentsreglen erstattes af en anden beregningsmetode – årsrevision gælder for alle handicap-grupper – resultatet fra private runder ikke længere kan bruges til handicapregulering

Handicapregulering efter private runder har aldrig været accepteret af EGA, og det har kun været de nordiske lande, der har benyttet sig af dem.

Fremover vil det derfor kun være muligt, at blive handicapreguleret i turneringer og i EDS-runder. Til gengæld vil der blive mulighed for at spille flere EDS-runder pr. uge.

Formålet med ændringerne er at få et mere retvisende handicap i overensstemmelse med resten af Europa.

For at få foretaget de nødvendige IT-tilpasninger og få informeret klubberne og deres medlemmer om disse ændringer har DGU fået dispensation til at vente med ændringerne indtil 1. juli 2012. I perioden frem til denne dato gælder de hidtidige handicapregler.

På temamødet i forbindelse med årets repræsentantsskabsmøde vil emnet blive drøftet, og i løbet af foråret vil der blive afholdt orienteringsmøder rundt om i landet, hvor klubbernes handicap-komiteer kan få detaljeret viden om ændringerne og den praktiske betydning heraf.