Præsentation af en sponsor

 

Vi anbefaler:

I vores område findes 2 adresser:
Herlev hovedgade 195, 2730 Herlev

Agenavej 39 B, 2670 Greve

Klik på billedet og se mere om denne sponsors tilbud.

Se alle sponsorer her

Nyhed: Og hvordan er det lige greens ser ud ?

Sneskimmel og bare pletter ?

sneskimmel

 

Hvad er sneskimmel?

Sneskimmel skyldes en svamp med det videnskabelige navn, Microdochium nivale. Svampen har den særlige egenskab, at den kan vokse ved temperaturer helt ned til minus 6°C. Ved 0°C trives den så fortrinligt, at den kan skade græsset i voldsom grad. Under snedækket har svampen perfekte forhold til at kunne udvikle sig, da sneen isolerer og holder temperaturen omkring 0°C samtidig med, at græsset svækkes på grund af manglen på lys. Dermed er grunden lagt til, at der kan opstå store skader.

Er der gjort noget ?

Da vi ikke bruger eller må bruge nogen form for pesticider – har vi forsøgt at forebygge ved at sprøjte regelmæssigt hen over efteråret og tidlig vinter med jern, mangan, fosfit m.m. for at styrke græsset bedst muligt, men naturens lune gav sneskimmel optimale forhold i år og det blev som vi frygtede!

Ligesom så mange andre baner, er sneskimmel desværre lige præcis det, som har ramt os! Det ser grimt ud, med en masse døde og bare pletter rundt omkring på greens og på banen i almindelighed, det ser bare værst ud på greens pga. græssets længde.

Hva’ så nu ?

Intet er som regel skidt uden at være godt for noget, vi får nu erstattet det enårige ukrudtsgræs med kulturgræsser i forbindelse med den kommende behandling af greens ;).

Der vil blive vertikalskåret, proppet, topdresset, eftersået, og gødet – så vi kan få fjernet det døde græs, tilføjet noget nyt vækstlag og få fyldt de bare pletter med kulturgræsser, som i vores tilfælde er rødsvingel.

Vi skal nok få vores greens tilbage, det kræver bare mandetimer, hårdt arbejde og ikke mindst et tørt og lunt forår (så kryds fingre), så græsset kan få bedst mulige vækstvilkår og det hele vil komme til at ligne sig selv igen 🙂

green hul 9

Greenkeeperne

 

 Tryk her for at komme tilbage.