Nyhed: 22.december

22.december

Musselburgh Links er en golfbane i Skotland. Den anses af Guinness Book of World Records for den ældste golfbane i verden, og den ældste bane, der fortløbende har været spillet på. Det er dokumenteret, at der blev spillet golf på dette sted i 1672, og det rygtes, at Marie Stuart spillede der i 1567.

Musselburgh lagde sammen med Prestwick Golf Club og St Andrews Links på skift græs til The Open hampionship i 1870’erne og 1880’erne.

Banen blev valgt, fordi den blev brugt af The Honourable Company of Edinburgh Golfers, og den var i alt vært for seks udgaver af The Open, første gang i 1874 og sidste gang i 1889.
Da The Honourable Company anlagde sin egen private bane i Muirfield, blev Musselburgh droppet til fordel for Muirfield i the Open’s rota.
Banen efterlod imidlertid et vigtigt aftryk i golfsportens historie.
Hvad er det, der er det vigtige aftryk i golfens historie – et aftryk der stadig præger dagens golf?

Musselburgh er iøvrigt nu en offentligt ejet bane, der administreres af East Lothian Council. Banen har stadig blot ni huller og har par 34.

At banen kun har ni huller begrænser dens tiltrækning på spillere, og medlemskaber er lettilgængelige og billige. Sæsonkort for blot at spille på banen er også tilgængelige.
Måske vi skulle spørge om vi kan få en venskabsklub der?